Oranje verslaat Brazilië en stoomt door naar halve finale WK voetbal

Het Nederlands elftal heeft zich vrijdagmiddag geplaatst voor de halve finale van het wereldkampioenschap voetbal in Zuid-Afrika. In een volgeladen Nelson Mandelabaaistadion in Elizabeth werd vijfvoudig wereldkampioen Brazilië met 2-1 geklopt.

Nederland begon stroef aan de wedstrijd om een plaats bij de beste vier van de wereld en dat resulteerde al snel in een tegendoelpunt van de Brazilianen. Robinho werd in de tiende minuut weggestuurd vanuit het middenveld en schoof de bal makkelijk onder Stekelenburg door.

Seleção zakte na het eerste doelpunt snel terug, waardoor Nederland kon aanzetten voor een antwoord. Voor rust kwam Dirk Kuyt echter niet verder dan een mager schot dat uit de hoek werd getikt door Júlio César, waar later enkele schoten werden geblokt door de Zuid-Amerikaanse verdediging.

Misgreep
Na rust begon Oranje met een tegenoffensief. Na een snelle vrije trap legde Arjen Robben de bal terug op Wesley Sneijder, die op zijn beurt de bal voor het doel bracht. Door een totale misgreep van Júlio César belandde de bal via Felipe Melo in het Braziliaanse doel.

Brazilië was zichtbaar van slag na de gelijkmaker en maakte steeds grotere fouten die steeds eindigden in nog grotere kansen voor het Nederlands elftal. In de 63ste minuut werd ten slotte een indraaiende kopbal verlengd door Dirk Kuyt, waarna Sneijder de bal in de linkerbovenhoek van het doel kon koppen (2-1).

Rood
Even later kregen de Brazilianen nog een klap te verwerken. Felipe Melo, de man die betrokken was bij de gelijkmaker, ging na een overtreding uit frustratie op het bovenbeen van Robben staan en kreeg rood van de Japanse arbiter Yuichi Nishimura. Met tien man was het pleit beslecht en creëerde Brazilië nauwelijks meer kansen.

Wie de tegenstander wordt van het Nederlands elftal in de halve finale wordt vanavond bekend. Dan spelen Uruguay en Ghana tegen elkaar. De winnaar van deze wedstrijd zal dinsdag aan moeten treden in het Groenpuntstadion in Kaapstad.

This entry was posted in .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *