Over deze blog

Deze blog wordt volgeschreven door Robin Rutten (Heerlen, 1995). Ik ben rechtenstudent, allround redacteur en (genealogisch) onderzoeker. Op basis van uiteenlopende onderzoeksonderwerpen schrijf ik verhalen over mijn stamboom. De nadruk ligt steeds op de patrilineaire stamreeks, maar ik wijd ook weleens uit. Heel soms wijk ik nog verder van het hoofdonderwerp van deze blog af.

De genealogische verhalen beginnen tot nader order bij de oudst bekende voorouder die rond het jaar 1440 geboren moet zijn in het Noord-Limburgse dorp Sevenum. Dat is ook de omgeving waar mijn verhalen zich primair afspelen: de tien oudste generaties waren zonder uitzondering als landbouwer actief in de dorpen die tegenwoordig allemaal tot de gemeente Horst aan de Maas behoren.

Mijn betovergrootvader en mijn overgrootvader maakten daar een eind aan; die laatste vertrok in 1932 zelfs naar Heerlen, het hart van de Oostelijke Mijnstreek, om er bij de Spoorwegen aan de slag te gaan. Dat is ook de plaats waar, bij zijn overlijden in 1990, de reikwijdte van deze blog eindigt.

Mijn zakelijke portfolio staat op viliam.nl.


Gewoon wat onzin en wat serieus geschrijf op één grote hoop bij elkaar.

14-jarige Robin over zijn eerste blog op 10 december 2009