Deze blog wordt bijgehouden door Robin Rutten (Heerlen, 1995). Op basis van genealogisch onderzoek schrijf ik verhalen over mijn stamboom. De nadruk ligt steeds op de patrilineaire stamreeks, maar ik wijd ook weleens uit.

De verhalen beginnen tot nader order bij de oudst bekende voorouder die rond het jaar 1595 geboren moet zijn, waarschijnlijk in het Noord-Limburgse dorp Sevenum. Dat is ook de omgeving waar mijn verhalen zich primair afspelen: de tien oudste generaties waren zonder uitzondering als landbouwer actief in de dorpen die tegenwoordig allemaal tot de gemeente Horst aan de Maas behoren.

Mijn betovergrootvader en mijn overgrootvader maakten daar een eind aan; die laatste vertrok in 1932 zelfs naar Heerlen, het hart van de Oostelijke Mijnstreek, om er bij de Spoorwegen aan de slag te gaan. Dat is ook de plaats waar, bij zijn overlijden in 1990, de reikwijdte van deze blog eindigt.