Waterpolosters verliezen EK-finale van Spanje

De Nederlandse waterpolovrouwen zijn er in de Hongaarse hoofdstad Boedapest niet in geslaagd de Europese titel te veroveren. In de eindstrijd werd met 10-5 verloren van regerend wereldkampioen Spanje, dat daarmee het eerste goud in zijn EK-historie binnenhaalt.

De wedstrijd ging in het eerste en derde kwart nog behoorlijk gelijk op, maar in de resterende kwarten was Spanje duidelijk sterker en kwam Nederland niet meer tot scoren. “We waren gewoon niet goed genoeg. We misten scherpte en overtuiging”, liet bondscoach Arno Havenga de NOS na afloop van de finale optekenen.

Zo verrassend als het behalen van de finale tijdens de Olympische Spelen in Peking was, ging het de Nederlandse dames ook dit toernooi voor de wind. Op weg naar de finale werden onder andere waterpologrootmachten Griekenland (groepsfase, 9-7), Hongarije (groepsfase, 12-11) en Italië (halve finale, 3-4 na strafballen) verslagen.

Voor Oranje, dat dit toernooi zonder de vorig jaar afgezwaaide Iefke van Belkum aantrad, ging het om het beste resultaat in vijftien jaar tijd. De finaleplaats maakte bovendien een einde aan de magere jaren sinds de verovering van de olympische titel in 2008.

This entry was posted in .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *